Vad är teater?

Teater är ett skådespel. Det finns teater som du kan gå på i verkliga livet. Sedan finns det sådant som du kan se på tv. Naturligtvis är det generellt så att de flesta som tycker om teater vill se den i verkliga livet på en riktig teater. Det finns flera olika scener i Sverige där teater spelas, till exempelDramaten i Stockholm. De som spelar teater är ofta intresserade av detta redan från barnsben och visar ett intresse för att spela teater, dans eller sjunga.

Skådespelare ses ibland som lite excentriska och udda, men de är alla olika, precis som alla människor som inte är skådespelare. Det finns skådespelare som är blyga och tillbakadragna som privatpersoner som blommar ut och verkligen tar för sig när de står på en scen och iklär sig rollen av en annan människa. Många människor i vårt land spelar teater som ett fritidsintresse och han ingen utbildning på teaterskola, men brinner för sin hobby och kan besitta stor talang även utan utbildning. Många teatersällskap startar just med en amatörgrupp och fortsätter sedan att utvecklas.

Just teater har många andownload (65)sikten precis som film. Här kan det vara så kallad buskis, och då blir det oftast tillfällen för många skratt genom att på ett satiriskt sätt utföra ett skådespel på scenen. Teater kan också betyda drama eller historiska berättelser. Inom teaterkonsten ingår också operor som utförs på ett mycket skickligt sätt med både skådespel och sång. Just detta är det många som fastnar för då det brukar vara mycket känslor i operor för dem som gillar detta. Teater är också något som för det mesta spelas i olika akter och scener. Kulisser måste bytas för att få den rätta känslan och värdet i skådespelet, mellan olika akter. Ibland utför skådespelare en monolog på scenen och det kräver mycket av en ensam skådespelare för att fånga hela publiken.