Något som många gillar är film och teater. En del föredrar teater och andra tycker att det är bättre med film. Då kanske du frågar dig varför och vad det egentligen är för skillnad. Det och mycket mera kommer du att få veta på denna sida som handlar om teater i stort och vad begreppet teater egentligen innebär. Nu kan det förvisso vara många som redan vet vad teater är och det får vi allt tro. Teater är något som de flesta brukar få se första gången i skolan, där klasser någon gång går på en föreställning. Det är ett viktigt kulturellt inslag och alla ska få ta del av olika slags kultur genom skolan.

Vanliga frågor kring teater är till exempel vilka är det som sysslar med teater? Är det väldigt svårt att agera? Behövs det verkligen någon utbildning för att jobba med teater? Är det bara utbildade skådespelare som är verksamma inom teater eller finns det något som kallas för amatörteater? Vad är egentligen teaterkonst? Hur stor skillnad är det att spela in en film mot att agera inför publik på en scen? Frågorna kan vara många gällande ämnet. Allt detta och lite till får du läsa om på denna sida.

Här är all information till för att just informera och roa alla läsare. Informationen som ges är generell för att du ska kunna gå vidare på nätet i din kunskapstörst om vad som verkligen händer inom teaterlivet. Välkommen till nyaskanskateatern.se och ta del av det som finns att läsa.