När du inte gillar teater

Nu är det inte alla som gillar teater på något sätt. Det finns människor som inte alls roas av teater utan kallar det för trams. Det är en mycket snedvriden syn, då hela samhället är byggt på att acceptera allas tycke och smak. Att säga att en uppsättning av till exempel Cats eller Sound of Music skulle vara något som är uselt och dålig är fel. Det handlar om att vi har olika intressen, kanske saker som inte har med teater att göra.

Det är ungefär som att säga att Elvis Presley inte kunde sjunga. Det finns ingen i världen som kan säga det, eftersom hans musik fortfarande lever kvar. Han var och är en av de mest omt3734838375_6249cf20b5_byckta artisterna som funnits. Däremot är det möjligt att säga att man inte gillar hans musikstil. Så kan man uttrycka sig om teater också. Eftersom det finns människor som inte gillar teater, vad kommer de vara intresserade att titta på? För det mesta kommer det troligen handla om film och tv-program. Där finns det en uppsjö av olika varianter och genrer, precis som inom teatern.

De flesta som gillar filmer som innehåller romantik och komik kan ofta även tänka sig att se på teater. Många teaterpjäser är uppbyggda på romantik och/eller komedi. Tycker du enbart om actionfilmer och skräckfilmer, kanske du inte kommer att vara den som byter ut detta mot att gå på en buskisföreställning. Smaken är olika i livet och det finns säkert de som också bara ser på nyheterna för att läsa en bra bok efteråt. Här har alla rätt att tycka precis som de vill, men när det gäller teater är den en del som ingår i den svenska kulturen och arvet efter denna.

Har man adlig varit på teater kan man kosta på sig att gå och se någon uppsättning som fått bra recensioner. Kanske upptäcker man att det är riktigt underhållande.